Esnaf Kurye Nedir

Esnaf kurye son dönem de çok popüler meslek haline gelmeye başladı. Peki, Esnaf Kurye nedir ve Nasıl olunur sorusunu sizler için cevaplıyoruz.

Esnaf Kurye

Esnaf kurye, fazla kazanç elde etmek isteyen motorlu kurye sürücülerinin tek firmaya bağlı olarak bunu gerçekleştirmeyen motorlu kurye sürücüsünün bir den Hızlı Kargo çok ve istediği yerde istediği zaman da çalışabileceği bir sistem olarak nitelendirilir. Buna bağlı olarak motorlu kurye sürücüsü, kendi şahıs şirketini kendisi kurar ve kendi sigortasını öder. Yani, kendi işinin patronu olmuş olur. İşi kısaca açıklamak gerekirse, motorlu kurye kendi firmasını kuruyor, kendi sigortasını ve diğer işlemleri kendisi yapıyor. Çalışacağı firma ile bir sözleşme imzalıyor.

Esnaf Kurye Nedir Pin
Esnaf Kurye Nedir

Bu vesileyle çalışacağı firmanın yükü bir nebze azalmış olurken, Uçak Kargo çalışan kurye ise kendi işinin patronu olmuş oluyor. Yani bir gün getir de çalışan bir kurye, diğer gün banabi ya da trendyol da çalışlabiliyor. Kanunlara göre şirketler kuryeleri 12 saatten fazla çalıştıramıyor. Fakat, kuryeler başka firmalar ile de anlaşma imzaladığı gibi bu saye de isterse 24 saat bile çalışma imkanına sahip oluyor. Bu saye de kimse kaç saat çalıştığını belirlemiyor, takibini yapmıyor veya yasal düzenlemesi ile uğraşmıyor çünkü Esnaf kuryenin kendi şahıs şirketi olmuş oluyor.


Esnaf Kurye Ne Kadar Vergi Öder?

Son zamanlarda covid19 vakaları artması ile birlikte motorlu kurye sektörü iş olanağı ve talepleri artmıştır. Esnaf kuryelik yaptığınız zaman her ne kadar kendi şahıs Şehirlerarası Kurye şirketini kurmuş olsanız da elde ettiğiniz gelir ticari kazanç olarak gözükür. Ticari kazançlar da motorlu kuryeler bir kısım vergilere tabi tutulur. Vergi açılışı yapıldıktan sonra saat başı ve paket başı ticari gelir elde etme söz konusu olur. Bu gelirler Katma Değer Vergisi Kanunun da %18 vergi öderler ve hizmet faturası düzenlemek zorundadırlar. Dolayısıyla Esnaf kuryelik sistemin de KDV ve vergi ödeme oranı %18 dir.

Esnaf Kuryelik şu sıralar en popüler meslek.

Button

*şu sıralar.


Esnaf Kurye Nasıl Olunur?

Öncelikle Esnaf kuryelik yapmak için bazı belge ve bilgiler düzenlenmeli, eksikler tamamlanmalı ve vergi dairesine başvuruda bulunulmalıdır. Sizin adınıza bu işlemleri gerçekleştirmek için bir muhasebeci ile de anlaşabilirsiniz. Gerekli eksik belgeleri tamamladıktan sonra, vergi dairesine başvurunuzu yaptıktan sonra ki süreç ise yoklama süreci devreye girmektedir. Bu sürecin ardından eksiğiniz yoksa vergi dairesinden vergi levhanızı alabilirsiniz ve ardından elektronik fatura/irsaliye için başvuruda bulunabilirsiniz.

Genellikle istenen belge ve bilgiler şunlardır;

  1. Nüfuz cüzdanınızın ön ve arka yüzünün fotokopisi/fotoğrafı.
  2. Motorlu kurye hizmeti vereceğinizin aracın Moto Kurye Fiyat ruhsatı
  3. Esnaf kuryelik yapacağınız motosikletiniz size ait ise faturası, değil ise sahibi ile yaptığınız kira sözleşmesi, eğer aracınız 2. el satın almışsanız noter den satış sözleşmesi gerekmektedir.
  4. İkametgah belgeniz ( e-devlet üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz )
  5. Noter den edinebileceğiniz imza sirküleriniz
Esnaf Kurye Sistemi Pin
Esnaf Kurye Sistemi

Kuryeler Ne Kadar Para Kazanır?

Kuryeler çalıştığı şirket ve şirketlere göre maaşları değişkenlik göstermektedir. Kuryeler ortalama maaşları 3,200-4,000 arasın da değişir. Bu ücret net aldıkları maaşlardır. Aldıkları maaşların yanı sıra yemek paraları da almaktadır. Ayrıca şirketlere göre değişmekte olmakla beraber Hızlı Kurye bahşişler üzerinden de gelir elde etmektedir ve paket başı bazı ücretler de almaktadırlar. Burada ki asıl kazanç ne kadar paket atarsanız gün içerisin de kazancınız o kadar da fazla olacaktır. Bazı kuryelerin kazançları aylık 10.000 TL üzerini bile geçmektedir. Bu hızlı ve düzenli çalışmaya bağlıdır. Ne kadar çok paket/kargo teslimatı o kadar çok para demektir kısacası.

Esnaf Kurye Nedir?

Esnaf Kuryenin detaylarını hep beraber okuduk, peki sizce nasıl ? Fikrinizi lütfen aşağıda ki yorum bölümünden belirtiniz.

Button

Esnaf Kurye Maliyeti Nedir?

Kuryelik için gerekli eksik belge ve bilgilerini tamamladıktan sonra. Vergi dairesine başvurusunu yapıp, onay süreci geçtikten sonra vergi levhanızı alarak istediğiniz İstanbul Kurye
şirket ile sözleşme imzalayabilirsiniz. İster e-devlet üzerinden online başvuru yapabilir isterseniz de bulunduğunuz bölgenin vergi dairesine gidip başvuru yapabilirsiniz. Aynı zaman da isterseniz muhasebeci ile anlaşıp tüm işlemleri sizin yerinize Moto Kurye kendisi de yapabilir. Yükünüzü bir nebze azaltmış olursunuz fakat bu sebeple maliyet de artmış olur. Ortalama kuruluş aşamasında 600-700 TL bir ücret ödersiniz. Bunları sizin için maddeler halin de sıralaylaım.

  • Noter den alınacak olan Muhasebeciye verilecek vekaletname ücreti; 148 TL
  • Noter den alınacak olan imza sirküsü ve beyannamesi 100 TL
  • Vergi dairesine verilecek olan sözleşme damga vergisi: 52 TL

Esnaf Kuryelik Mantıklı Mı?

Esnaf kuryelik kendı saatini ve çalışma şartlarını belirlemek isteyen kuryeler için mantıklı bir girişimdir. Hem daha fazla para kazanırsınız hem de istediğiniz firma ile çalışıp istediğiniz saat de işinizi yapabilirsiniz. Aynı zaman da 2-3 firma ile anlaşıp aynı dan da bir çok firma ile de çalışma sağlayabilirsiniz.

Kurye Olmalı Mıyım?

Eğer işiniz motorlu kuryelik ve geçiminizi buradan sağlıyorsanız. Mantıklı bir seçim olacaktır. Kendi şahıs şirketinizin patronu olarak kuralları siz belirler ve buna göre çalışım sağlayabilirsiniz.

Diğer Hizmet Alanlarımız

Dudullu Kurye

İncirli Kurye

İkitelli Kurye

Şirinevler Kurye

Kurtköy Kurye

Gebze Kurye

Tuzla Kurye

Sancaktepe Kurye

Sultanbeyli Kurye

Ataşehir Kurye

Kurye Hizmet Alanları

Yorum yapın

1